Despre pompe de caldura

Denumirea de ,, pompa de caldura ,, vine de la o caldura pompata de undeva.

In acest articol vom incerca sa fim cat mai detaliati in ceea ce inseamna pompe de caldura.

Ce este o pompa de caldura?

Pompa de caldura este un agregat frigorific compus din doua unitati sau chiar trei unitati exterioare sau o singura unitate care contine toate celelalte unitati incorporate. Acestea sunt clasificate in functie de agendul termic folosit pentru distribuirea caldurii la suprafata de incalzire.

  • Pompele de caldura Aer-Aer – sunt compuse din doua unitati (una exterioara asemenatatoare unei unitati de aer conditionat si una interioara, de tavan) Functionarea se face de la unitatea exterioara printr-un dren de agent frigorific, incalzit sau racit (dupa cerinta)de unitatea exterioara si transmis catre unitatea interioara – mai departe recirculand aerul din incapere, racindu-l sau incalzindu-l.
  • Pompa de caldura Aer-Apa este compusa din doua elemente/unitati. Ca si in cazul pompelor aer-aer, acestea au o unitate exterioara similara. Unitatea interioara este similara unei centrale termice ce preia agentul frigorific si-l transfera in agentul termic (antuigen sau apa) care este recirculat prin calorifere ori fie printr-o incalzire in pardoseala unde are un randament mult mai bun decat in cazul caloriferelor. La aceste tipuri de pompe de caldura, este necesar adaugarea unui al treilea element – bolierul pentru prepararea ACM.
  • Pompele de caldura APA-APA –  Folosesc apa dintr-un put forat, un lac sau o sursa de apa la o temperatura constanta si fac un transfer termic intr-un agend de incalzire unde este folosita tot apa.
  • Pompele de caldura Sol-Apa –  Folosesc una sau mai multe serpentine ingropate orizontal la minim 80M adancime sau verticale compusa din doua, patru sau chiar sase puturi de adancime medie (60-120M)  Transferul termic final facandu-se printr-o instalatie cu incalzire in pardoseala.

Pompa de caldura este un echipamente specific dotat cu tehnologie moderna destinata incalzirii, racirii si producerii ACM.

Prin utilizarea eficienta a energiei solare in paralel cu energie electrica produsa din panouri solare sau alte surse ecologice, acestea pot oferi cel mai bun randament.

Ele mai pot folosi si alte surse de energie  acumulate in apele subterane, in sol sau in aer, sub forma de caldura ecologica.

Echipa noastra INB de la Instalator Bucuresti ofera mentenanta, reparatii, si instalari/montaje a pompelor de caldura de orice tip.